Uluslararası öğrencilere akademik danışmanlık hizmetinin de sağlandığı  uluslararası öğrenci kayıtları Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünde yapıldı.

    YÖK'ün başlatmış olduğu ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Projesi’ kapsamında Harran Üniversitesi’nin cazibe merkezi haline getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; “Harran Üniversitemizde yabancı uyruklu öğrencilerin ülke çeşitliliğinin artırılmasını hedefliyoruz. Yüksek Öğretim Kurulumuzca yapılan gerekli düzenlemeler ile üniversitelerimizin yurtdışından öğrenci kaydetmeleri teşvik edilmekte ve buna göre Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci koordinatörlüğü, yaptığı tanıtım ve çalışmalarla  Harran Üniversitesinin bölgede çekim merkezi olması için  çaba harcamaktadır.” dedi.

    Harran Üniversitesi’ne yerleşmek için dünyanın birçok ülkesinden yoğun bir başvuru aldıklarını belirten Uluslararası Öğrenci Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Rejhan Rahman; “Üniversitemizdeki 110 lisans ve önlisans programlarına toplamda 6380 başvuru oldu. Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi Online Yerleştirme ile kontenjanlar dahilinde 1081 öğrenci kesin kayıt hakkı elde etti. 31 farklı ülkeden gelecek olan öğrencilerin kesin kayıtlarının ardından eğitimlerine başlayacaklardır” diye konuştu.

Kayıt yapan bütün uluslararası öğrencilere Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından üniversitemizi tanıtan ve eğitim-öğretimlerinde kullanacakları çeşitli malzemeler hediye edildi.