Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü 11-12 Haziran 2022 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarına katılım sağladı. Eğitim ve tanıtım standımızı Alman ve Türk soylu öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Türkiye’ye okumak için gelecek olan öğrencilere Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrencilere Yabancı Uyruklu Sınavı YÖS ve üniversite kabul şartları ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. Standımızı ziyaret eden aday öğrencilere, üniversitemizi tanıtan çeşitli kırtasiye araç ve gereçler hediye edildi. Bununla birlikte Almanya’da ikamet eden Türk hocalarıyla iletişime geçerek mühendislik alanında Harran Üniversitesinde okuyan öğrencilere staj imkânı sağlanabilir konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Fuara katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Essen Başkonsolosu Tolga Şimşir ve Türkiye Maarif Vakfı Avrupa Temsilcisi Ece Sarısaltık Aydın, üniversitemizin eğitim ve tanıtım standını ziyaret ettiler.

Video için : https://www.youtube.com/watch?v=c_xXQVx21fA