Suriye'de Cerablus ve El-Bab'da, ülkemizde ise Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Hatay ve Mersin illerinde, Cumartesi günü saat 14.00’te 4 Bin 297 öğrenci, üniversite eğitimi için ter döktü. Yapılan sınavın ilk aşaması 16 Mart’ta gerçekleşmişti.
İki sınava yapılan toplam başvurunun 9100 olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Türkiye'nin çeşitli illerinde ve yurt dışında tüm sınav bölgelerinde aynı anda başlayacak şekilde bu sınavı yapıyoruz. YÖS sınavı iki aşamalı olarak yapılıyor. Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler aldıkları puana göre Türkiye’de yaklaşık 70 üniversiteye yerleşebilecekler. Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan, basılan ve değerlendirilen bir sınav olması bakımından üniversitemiz adına bu sınavlara çok önem vermekteyiz. Geometri, matematik ve mantık konularında 80 soru olarak hazırlanan sınav kitapçığındaki sorular, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlandı” dedi.
Osmanbey Yerleşkesinde yapılan YÖS sınavı öncesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğretim Görevlisi Abdulkadir Aydın ile birlikte sınıfları dolaşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, sınava giren öğrencilerle ilgilenerek onlara başarılar diledi.