Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün yürütücülüğünde, Avrupa Birliği ve Spark destekli iki büyük proje gerçekleştirildi.

    Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof.Dr. Hüsamettin Bulut ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Rejhan Rahman’ın yürütücülüğünü yaptığı bütçesi 1.743.500,00 TL olan birinci projede; Harran Üniversitesi Alt Yapı Güçlendirme Projesiyle üniversitemize sistem ve teçhizat alımı gerçekleştirilmiştir. Yapılan proje dahilinde; Diş Hekimlik Fakültesine; 34 Adet SD-02 Dental Fantom Simülasyon Çalışma Ünitesi ve ekipmanları, Röntgen Cihazları, Diş Üniteleri, Engelli Öğrenci Birimine; Ekran Okuma Programı, Sesli Büyütmeli Program, Doküman Okuma Kameraları, Akrep Üretimi için: 4000 Adet Üreme Kabı, Derin Dondurucular ve Stereo Mikroskop alınmış, Mühendislik Fakültesi ve çeşitli birimler için 103 adet bilgisayar, baskı makineleri, fotokopi cihazları, mobilya ayrıca bilgisayar laboratuvarı ile bilişim desteği sağlanmıştır.

 

    Koordinatörlük tarafından yapılan bütçesi 970.200,00 TL olan ikinci projede ise Harran Üniversitesi Uzaktan Eğitim Alt Yapı Güçlendirme Projesiyle üniversitemize teçhizat kazandırılmıştır. Bu proje dahilinde de Server (Type-1) – Sunucu Tip 1, Flash Based Storage Unit – Flash Temelli Depolama Ünitesi, Data Center Network Key-Veri Merkez Ağ Anahtarı alımları gerçekleştirilmiştir.

    Projelerin yürütücülüğü ve takibini yapan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Rejhan Rahman ve Prof.Dr. Hüsamettin Bulut, proje maliyeti yaklaşık 1.499.400,00 TL olan bilgi işlem ile ilgili üçüncü bir altyapı projesi ile Sunucu, Flash Temelli Depolama Ünitesi, Veri Merkezi Ağ Anahtarı ve Yedekleme Sunucusundan oluşacak sistem ve teçhizatların da Harran Üniversitesi’ne kazandırılacağını belirttiler.