Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün öğrencilere akademik olarak danışmanlık hizmeti de sağladığı kayıtlar, 2 Ekim 2020 tarihine kadar sürecek.

    YÖK'ün başlatmış olduğu ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Projesi’ kapsamında Harran Üniversitesi’nin cazibe merkezi haline getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; Harran Üniversitemizde yabancı uyruklu öğrencilerin ülke çeşitliliğinin artırılmasını hedefliyoruz. Yüksek Öğretim Kurulumuzca yapılan gerekli düzenlemeler ile küresel salgın sürecinde üniversitelerimizin yurtdışından öğrenci kaydetmeleri teşvik ediliyor. Üniversitemiz, kalite standartlarıyla bölgede çekim merkezi olmaya devam edecektir” dedi.

    Harran Üniversitesi’ne yerleşmek için dünyanın birçok ülkesinden yoğun bir başvuru aldıklarını belirten Uluslararası Öğrenci Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Rejhan Rahman; “Üniversitemizdeki 110 lisans ve önlisans programlarına toplamda 6227 başvuru oldu. Öğrenci işleri otomasyon sistemi online yerleştirme ile kontenjanlar dahilinde 1023 öğrenci kesin kayıt hakkı elde etti. 31 farklı ülkeden gelecek olan öğrencilerin kesin kayıtlarının ardından kalan kontenjanlara göre ek yerleştirme işlemleri için çalışmalar da yapılmaktadır” diye konuştu.